*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λευκαδίτικα μαγειρέματα

Γεύσεις, αφηγήσεις και έθιμα στον κύκλο του χρόνου


Συγγραφή: · Εύη Βουτσινά
Έκδοση: Αύγουστος 2008 από "Fagotto"
Σελ.:228 (19χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6685-14-4


Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική"

Ένα βιβλίο για τη μαγειρική, αλλά και για τους ανθρώπους της Λευκάδας, γραμμένο από μια Λευκαδίτισσα γι' αυτόν τον τόπο με το γλαυκό φως, με την ελιά και το κυπαρίσσι, με τη σμαραγδένια θάλασσα...

"Στην πόλη οι γυναίκες παίρνουν το γάλα από το γαλατάδικο. Η γυναίκα του χωριού όμως πρέπει να αρμέξει την κατσίκα η ίδια, να σουρώσει το γάλα, να το βράσει ή να το κάμει τυρί. Την πατάτα που βάζει στην κατσαρόλα της τη φύτεψε με τα χέρια της, μόχθησε μέχρι να τη φέρει στο σπίτι. Επομένως η μαγειρική της ενσωματώνει το μόχθο, το ρυθμό της φύσης, τους κύκλους του χρόνου, την αρμονία της συνύπαρξης. Αυτό ονομάζω ήθος του φαγητού.

Όταν μια γερόντισσα σου λέει "ένα φλιτζάνι λάδι" ή "ένα απλόχερο αλεύρι", στη γλώσσα της και στην καρδιά της είναι μπερδεμένη η παγωνιά στα δάχτυλα για να μαζέψει τις ψιλολιές μέσα στις πέτρες, τις λιθιές και τα χορτάρια, η σκυμμένη μέση ώρες μέσα στα λιοπύρια για να θερίσει, να συγκομίσει, να φροντίσει τα ζώα, να πήξει τυρί, να κουβαλήσει τα ξύλα, να ζυμώσει, να ψήσει, ν' αναστήσει παιδιά, να φροντίσει τους ηλικιωμένους, να κάμει "τα καλά της ψυχής" εκείνων που έφυγαν."

Ε. Β.

(2012) Κρέμες, γιαούρτι, τυρί, Η Καθημερινή

(2012) Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή

(2012) Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας, Η Καθημερινή

(2012) Σπιτικό ψωμί, Η Καθημερινή

(2012) Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή

(2012) Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή

(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή

(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή

(2012) Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά, Η Καθημερινή

(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή

(2012) Ζύμες για τάρτες και πίτσες, Η Καθημερινή

(2011) Τάξη + αταξία, Ακρίτας

(2010) Αυθεντική ελληνική κουζίνα, Fagotto

(2010) Authentic Greek Cooking, Fagotto

(2010) Μαγειρική για δύσκολους καιρούς, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2009) Τα νηστήσιμα, Η Καθημερινή

(2009) Καθημερινή μαγειρική, Η Καθημερινή

(2009) Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος, Μίλητος

(2009) The Cookery of Lefkada, Fagotto

(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2005) Ημερολόγιο 2006, της γης το χρυσάφι, Καλειδοσκόπιο

(2004) Κρόκος - σαφράν, Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

(2004) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2004) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2003) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2003) Άστεων γεύσεις, ημερολόγιο 2004, Καλειδοσκόπιο

(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2000) Όσες γεύσεις φέρνει ο χρόνος, Η Καθημερινή

(2000) Το ψωμί, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας