
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 13,44 €
Αυθεντική ελληνική κουζίνα
Συγγραφή: · Εύη Βουτσινά
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Fagotto"
Σελ.:104 (24χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6685-27-6
Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική"
"Τα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, ιδιαίτερα εκείνα που συγκροτούν την ταυτότητά της, παραμένουν εν πολλοίς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Σ' αυτό το βιβλίο δεν θα βρείτε τις συνταγές που περιλαμβάνονται συνήθως σε παρόμοιες εκδόσεις όπως ο μουσακάς, τα γεμιστά ή η χωριάτικη σαλάτα, κυρίως επειδή αυτά τα πιάτα είναι πολύ γνωστά και σχεδόν ταυτισμένα με μια τουριστική αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Από τον τεράστιο πλούτο συνταγών που έχω καταγράψει στη συστηματική έρευνα που κάνω τα τελευταία 14 χρόνια σε όλη τη χώρα, επέλεξα (με δυσκολία είναι αλήθεια) αυτές που καταχωρίζονται σ’ αυτόν τον τόμο, τόσο για τη γευστική τους ποιότητα όσο και για το ότι τις θεωρώ ενδεικτικές της ελληνικής διατροφικής ταυτότητας. Τις προσδιορίζω ως αυθεντικές γιατί δεν είναι δικές μου συνταγές, δεν τις επινόησα εγώ, αλλά τις μεταφέρω ακριβώς όπως τις κατέγραψα. Όπου έχω προσθέσει κάτι, αναφέρεται ρητά στην εισαγωγή της συνταγής. Τις έχω επαληθεύσει μαγειρεύοντάς τες ξανά και ξανά κι έτσι πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείτε να τις φτιάξετε."
Εύη Βουτσινά
(2024) Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο. 3ος τόμος, Εκδόσεις Κτίστη
(2024) Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο. 2ος τόμος, Εκδόσεις Κτίστη
(2024) Βιογραφίες ελλήνων συγγραφέων και μικρό ανθολόγιο. 1ος τόμος, Εκδόσεις Κτίστη
(2012) Κρέμες, γιαούρτι, τυρί, Η Καθημερινή
(2012) Μυρωδικά στο μπαλκόνι, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικό ψωμί, Η Καθημερινή
(2012) Σπιτικές κονσέρβες, Η Καθημερινή
(2012) Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή
(2012) Χειροποίητα ζυμαρικά, Η Καθημερινή
(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή
(2012) Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για πίτες, Η Καθημερινή
(2012) Ζύμες για τάρτες και πίτσες, Η Καθημερινή
(2011) Τάξη + αταξία, Ακρίτας
(2010) Authentic Greek Cooking, Fagotto
(2010) Μαγειρική για δύσκολους καιρούς, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2009) Τα νηστήσιμα, Η Καθημερινή
(2009) Καθημερινή μαγειρική, Η Καθημερινή
(2009) Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος, Μίλητος
(2009) The Cookery of Lefkada, Fagotto
(2008) Λευκαδίτικα μαγειρέματα, Fagotto
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2005) Ημερολόγιο 2006, της γης το χρυσάφι, Καλειδοσκόπιο
(2004) Κρόκος - σαφράν, Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης
(2004) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2004) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2003) Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2003) Άστεων γεύσεις, ημερολόγιο 2004, Καλειδοσκόπιο
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2002) Γεύση ελληνική, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2000) Όσες γεύσεις φέρνει ο χρόνος, Η Καθημερινή
(2000) Το ψωμί, Εκδόσεις Καστανιώτη