*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεσόγειος: Τα γλυκά της γειτονιάς μας


Συγγραφή: · Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: ·Άλκης Καλούδης
Επιμέλεια: · Βασίλης Μηνακάκης ·Αλίκη Σαλίμπα
Έκδοση: Μάιος 2008 από "Η Καθημερινή"
Σελ.:157 (24χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6782-24-7


Θέμα: "Ζαχαροπλαστική"

"Τα γλυκά της Μεσογείου" αποκαλύπτουν στους λάτρεις των γλυκών, αλλά και σε εκείνους που κρύβουν γι' αυτά μια ένοχη συμπάθεια, γεύσεις βασισμένες σε μεσογειακά προϊόντα, αλλά και σε ελληνικές πρώτες ύλες.

Ζαχαροπλαστικά μυστικά, γάλα και γιαούρτι, γεύσεις με φρούτα, τάρτες και πίτες, αρωματισμένες γεύσεις, μπισκότα και κέικ, μαρμελάδες και ζελέ, αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, ανοίγουν ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο των γλυκισμάτων της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Παρόλο που σπούδασα τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία και στην Ελβετία, ποτέ δεν έφυγε από το νου μου η Μεσόγειος. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη χημεία των χρωμάτων και των αρωμάτων αυτής της εύκρατης ζώνης, όπου ο αέρας είναι λεπτός και τονίζει τη διαφάνεια των χρωμάτων που συνταιριάζουν με εκατοντάδες μυρωδικά. Έτσι, στις γεύσεις των γλυκών μου, προσπάθησα να περάσω τις αρμονικές αντιθέσεις και ισορροπίες που γεννιούνται από τον ήλιο, τη θάλασσα, τους κάμπους και τα βουνά της Μεσογείου, μέσα σ' ένα κλίμα κατά βάση ήπιο.

Στέλιος Παρλιάρος

(2023) 20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα μέσα από 37 συνταγές, Athens Voice

(2023) The Greek book of sweets, Πεδίο

(2023) Histoire Grecque sucree, Πεδίο

(2023) Ελληνική ζαχαροπλαστική, Πεδίο

(2012) Ζύμες ζαχαροπλαστικής, Η Καθημερινή

(2012) Κρέμες, γιαούρτι, τυρί, Η Καθημερινή

(2012) Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας, Η Καθημερινή

(2012) Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή

(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή

(2012) Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά, Η Καθημερινή

(2011) Γλυκές σημειώσεις, Χύτρα

(2010) Επιδόρπια, Η Καθημερινή

(2010) Γλυκές παραλλαγές, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2008) Πριν από το γλυκό: μαγειρέματα με τη Νίκη Παρλιάρου, Η Καθημερινή

(2008) Γλυκά παιδικά όνειρα, Η Καθημερινή

(2008) Γρήγορες και λαχταριστές, Η Καθημερινή

(2008) Φρουτογλυκά 2, Η Καθημερινή

(2008) Πρωτότυπες και δημιουργικές, Η Καθημερινή

(2008) Τα αγαπημένα μου, Η Καθημερινή

(2008) Γλυκαθείτε ευρωπαϊκά, Η Καθημερινή

(2008) Γλυκά του κόσμου, Η Καθημερινή

(2008) Σοκολάτα και φαντασία, Η Καθημερινή

(2008) Τα μυστικά της σοκολάτας, Η Καθημερινή

(2008) Σοκολάτα η θεϊκή, Η Καθημερινή

(2008) Πάθος για σοκολάτα, Η Καθημερινή

(2008) Φρουτογλυκά 1, Η Καθημερινή

(2006) Γλυκά με φρούτα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2006) Η τέχνη στην πρώτη σελίδα, Athens Voice

(2005) Όλο σοκολάτα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2004) Γλυκά της Μεσογείου, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2004) Του κόσμου τα γλυκά, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2003) Γλυκές αλχημείες, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2002) Διαίτης γλυκά, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2000) Σοκολάτα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1999) Εύκρατες γεύσεις, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας