*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γλυκές σημειώσεις


Συγγραφή: · Στέλιος Παρλιάρος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Χύτρα"
Σελ.:152 (24χ15), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-99247-3-5


Θέμα: "Ζαχαροπλαστική" "Σημειωματάρια"

1979, η χρονιά που η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή μου...
Τόσα χρόνια πριν, και όλα ήταν τόσο διαφορετικά. Πρώτες ύλες, εργαλεία, συνταγές... Τόσα χρόνια μετά, και οι βασικές αρχές της παρέμειναν τόσο σταθερές κι ακλόνητες. Ακρίβεια, πειθαρχία, τεχνογνωσία... Αυτές οι αντιθέσεις είναι που τη χαρακτηρίζουν και που τελικά την κάνουν τόσο αγαπητή και ενδιαφέρουσα. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια κατέχει, παράλληλα με τον θαυμασμό μου και το μεγαλύτερο, ίσως, κομμάτι της ζωής μου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση όπου τεχνίτης και τέχνη αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται.
Με γνώμονα τη διαρκή αναζήτηση, παρακολουθώντας βήμα βήμα τις αλλαγές και τις εξελίξεις της, συγκέντρωσα αρκετή γνώση και συνεχίζω αδιάκοπα μέχρι και σήμερα. Το απόσταγμα αυτών
των γνώσεων μοιράζομαι μαζί σας με διάφορους τρόπους όλα αυτά τα χρόνια, με αρχικό μου εγχείρημα το πρώτο μου κατάστημα, και στη συνέχεια με τα βιβλία που ακολούθησαν, με τις άπειρες
συνταγές στα περιοδικά που αγαπήσατε, τον "Γαστρονόμο", τις "Γλυκές Ιστορίες", με την τηλεοπτική εκπομπή "Γλυκές Αλχημείες" αλλά και με τα σεμινάρια, κάθε χρόνο, όπου η επαφή γίνεται πιο άμεση.
Για όσους λοιπόν μαγεύονται από την τέχνη αυτή και τους αρέσει να πειραματίζονται και να δημιουργούν, το σημειωματάριο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα προσωπικό αρχείο συγκεντρώνοντας μέσα σ' αυτό αγαπημένες συνταγές. [...]

Στέλιος Παρλιάρος

(2023) 20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα μέσα από 37 συνταγές, Athens Voice

(2023) The Greek book of sweets, Πεδίο

(2023) Histoire Grecque sucree, Πεδίο

(2023) Ελληνική ζαχαροπλαστική, Πεδίο

(2012) Ζύμες ζαχαροπλαστικής, Η Καθημερινή

(2012) Κρέμες, γιαούρτι, τυρί, Η Καθημερινή

(2012) Φρούτα στο βάζο Φθινόπωρο - Χειμώνας, Η Καθημερινή

(2012) Κουλούρια και μπισκότα, Η Καθημερινή

(2012) Φρούτα στο βάζο Άνοιξη - Καλοκαίρι, Η Καθημερινή

(2012) Λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά, Η Καθημερινή

(2010) Επιδόρπια, Η Καθημερινή

(2010) Γλυκές παραλλαγές, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2008) Πριν από το γλυκό: μαγειρέματα με τη Νίκη Παρλιάρου, Η Καθημερινή

(2008) Γλυκά παιδικά όνειρα, Η Καθημερινή

(2008) Γρήγορες και λαχταριστές, Η Καθημερινή

(2008) Μεσόγειος: Τα γλυκά της γειτονιάς μας, Η Καθημερινή

(2008) Φρουτογλυκά 2, Η Καθημερινή

(2008) Πρωτότυπες και δημιουργικές, Η Καθημερινή

(2008) Τα αγαπημένα μου, Η Καθημερινή

(2008) Γλυκαθείτε ευρωπαϊκά, Η Καθημερινή

(2008) Γλυκά του κόσμου, Η Καθημερινή

(2008) Σοκολάτα και φαντασία, Η Καθημερινή

(2008) Τα μυστικά της σοκολάτας, Η Καθημερινή

(2008) Σοκολάτα η θεϊκή, Η Καθημερινή

(2008) Πάθος για σοκολάτα, Η Καθημερινή

(2008) Φρουτογλυκά 1, Η Καθημερινή

(2006) Γλυκά με φρούτα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2006) Η τέχνη στην πρώτη σελίδα, Athens Voice

(2005) Όλο σοκολάτα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2004) Γλυκά της Μεσογείου, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2004) Του κόσμου τα γλυκά, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2003) Γλυκές αλχημείες, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2002) Διαίτης γλυκά, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2000) Σοκολάτα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1999) Εύκρατες γεύσεις, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας